het bourgondisch huis, arduin witsteen marmer, keukens schouwen trappen vloeren, winkelomheide 223/B 2440 Geel, 014868441

Carrara marmer

belgisch blauwe hardsteen

Italiaanse marmer

Carrara is een stad in het noordwesten van Toscane (ItaliŽ), een van de twee hoofdsteden van de provincie Massa-Carrara. De plaats telt 70.000 inwoners en is wellicht het meest bekend om zijn marmergroeven. In de Apuaanse Alpen, ten oosten van Carrara zijn ongeveer 300 marmergroeven, die bijna vlekkeloos marmer voortbrengen. Dat marmer werd ook jarenlang gebruikt door Michelangelo, die daar het marmer voor zijn 'David' haalde. De marmergroeven stammen al uit de tijd van de Romeinen en zijn daarmee de oudste industrieterreinen ter wereld die nog in bedrijf zijn.

Marmer kent een veelheid van toepassingen. Marmer wordt vooral veel gebruikt voor badkamerverwerking en voor venstertabletten. Ook kan marmer worden gebruikt voor sierschouwen. Echter de meest erkende is wellicht toch de marmeren vloer. Echter ook marmeren werkbladen, tafelbladen en aanrechtbladen komen meer en meer in zwang. Omdat marmer natuursteen is dat ontstaan is door de geologische krachten die tientallen eeuwenlang zijn uitgeoefend is geen enkele marmerplaat identiek. Zelfs niet als deze gevormd is uit het dezelfde marmerlaag. Dit geeft elke toepassing van marmer zijn eigen unieke schakering. Geen enkel stuk marmer is identiek aan het andere.

Soort Oorsprong Beschrijving Eigenschappen Gebruik
Bianco carrara extra Bianco carrara extra is een marmer afkomstig uit Italie ( carrara ) Wit achtergrond met evenwichtige verspreide aders Kleurnuances komen altijd in een bepaalde mate voor, zelfs in eenzelfde partij. Bij deze soort kunnen soms kleine witte vlekjes en putjes voorkomen. Dit materiaal is heel vochtgevoelig.
Bianco Carrara C Bianco carrara c is een marmer afkomstig uit ItaliŽ (Carrara). Witachtige achtergrond met evenwichtig verspreide, donkere aders. Kleurnuances komen altijd in een bepaalde mate voor, zelfs in eenzelfde partij. Bij deze soort kunnen soms kleine witte vlekjes en putjes voorkomen. Dit materiaal is heel vochtgevoelig.
Bianco Carrara CD Bianco carrara cd is een marmer afkomstig uit ItaliŽ (Carrara). Witgrijze achtergrond met lichtgrijze tot donkergrijze aders. Kleurnuances komen altijd in een bepaalde mate voor, zelfs in eenzelfde partij. Bij deze soort kunnen soms kleine witte vlekjes en putjes voorkomen. Dit materiaal is heel vochtgevoelig.
Bianco Carrara Venato Bianco carrara venato is een marmer afkomstig uit ItaliŽ (Carrara). Witgrijze achtergrond met grillige, zware donkerdere aders. Kleurnuances komen altijd in een bepaalde mate voor, zelfs in eenzelfde partij. Bij deze soort kunnen soms kleine witte vlekjes en putjes voorkomen. Dit materiaal is heel vochtgevoelig. Gezien de uitstekende slijtvastheid is deze natuursteen geschikt voor alle gebruik binnen: vloer- , wand- en trapafwerking in individuele woningen en gebouwen met matig collectief gebruik. Bianco Carrara is vorstbestendig, maar toch niet geschikt als buitenvloer.
Ligging Contacteer Ons Sitemap
©Het Bourgondisch Huis NV