het bourgondisch huis, arduin witsteen marmer, keukens schouwen trappen vloeren, winkelomheide 223/B 2440 Geel, 014868441

Composiet

Wat is composiet?

Composiet betekent eigenlijk een samenstelling van verschillende materialen. Het heeft zijn naam dan ook niet gestolen, aangezien composiet bestaat uit een mengeling van kunststof en kleine deeltjes natuursteen die gebonden worden met hars. De kwaliteit en de eigenschappen van composiet zijn voornamelijk afhankelijk van de verhoudingen van deze ingrediënten. Hoewel composiet dus een natuurlijk ingrediënt bevat, kan het geen natuurproduct genoemd worden.

Composiet in allerlei uitvoeringen

Naast de natuurlijke tekening kan je composiet werkbladen immers ook in allerlei verschillende kleuren verkrijgen, indien je dat wenst zelfs met een glinstereffect. Voorts heb je de keuze tussen mat of glanzend composiet en échte liefhebbers kunnen de spoelbakken en het werkblad van hun keuken in hetzelfde materiaal laten uitvoeren. Een keuken waar alles op elkaar wordt afgestemd en die perfect voldoet aan jouw wensen: da's mogelijk met composiet!

Voordelen van een composiet werkblad

Een eerste belangrijk voordeel van een composiet werkblad is dat het waterdicht is. Uiteraard zou dit één van de basisvereisten moeten zijn voor werkbladen, maar toch scoort niet elk materiaal op dit vlak even goed. Voorts is composiet vrij vlekbestendig en ook krasbestendig, maar de meeste fabrikanten zullen voor de zekerheid toch een snijplankje aanraden om je composiet werkblad als nieuw te houden. Daarnaast is een composiet werkblad ook hittebestendig, wat inhoudt dat het niet zal scheuren of barsten wanneer je er een hete pan opzet. De hitte kan echter wel blijvende vlekken veroorzaken, dus onderzettertjes zijn hier zeker geen overbodige luxe. Ten slotte is composiet niet poreus, wat betekent dat het niets kan "opslorpen" en dus heel hygiënisch is.

Onderhoud van een composiet werkblad

Een keukenwerkblad heeft dagelijks heel wat te ondergaan. Druppels die van glazen druppen, sausjes die gemorst worden, drinkbekers die worden omgestoot... Een minimaal én doeltreffend onderhoud is dan ook een belangrijk punt. Gelukkig vertoont composiet geen problemen op dit vlak: dagelijks reinigen met een natte doek en af en toe eens behandelen met een zeepsopje of Cif wanneer het nodig is. Hoewel deze wel verkrijgbaar zijn, zijn specifieke onderhoudsproducten dus ook niet nodig. Een composiet werkblad is immers niet poreus en zal dus geen vlekken gaan vertonen door dagdagelijkse voedingsproducten. Let wel op met agressievere voedings- en schoonmaakproducten, zeker op composiet werkbladen in lichtere kleuren!

Welke grootte en dikte kies je voor een composiet werkblad?

Composiet werkbladen worden altijd op maat gemaakt en zijn dus beschikbaar in allerlei verschillende diktes en lengtes (hoewel je natuurlijk rekening moet houden met de transportmogelijkheden om het werkblad naar je thuis te vervoeren). Vaak gaat men kiezen voor een iets minder dik composiet werkblad, maar wel met een opstaande rand. Dit vernuftige trucje zorgt er namelijk voor dat het wel lijkt alsof er een dik, massief werkblad ligt. Het gewicht en bijgevolg de prijs voor het composiet werkblad worden op deze manier echter wel gedrukt, terwijl het er toch nog zeer exclusief uitziet. Twee vliegen in één klap dus!
Ligging Contacteer Ons Sitemap
©Het Bourgondisch Huis NV