het bourgondisch huis, arduin witsteen marmer, keukens schouwen trappen vloeren, winkelomheide 223/B 2440 Geel, 014868441

Onze geschiedenis

HET BOURGONDISCH HUIS heeft zijn oorsprong in een uit de hand gelopen hobby ergens op een Kempische boerderij. Al vlug werd duidelijk dat er bij vele mensen nog een grote behoefte was aan het "echte" werk. Geen machinaal gefreesde zaken maar echte artisanaal gekapte stukken.

HET BOURGONDISCH HUIS is al een kwarteeuw lang gespecialiseerd in het manueel, volledig artisanaal bewerken van enkele soorten natuursteen: de Belgische hardsteen uit Henegouwen (ook "arduin" genoemd), Franse witsteen Massangis Jaune, Savonnières en enkele marmer soorten.

Met passie en respect voor een eeuwenoud ambacht wordt de natuursteen door de experts van HET BOURGONDISCH HUIS eerst op de gewenste maat gezaagd, om vervolgens manueel gehouwen en tot in de perfectie met de hand getailleerd te worden.

De toepassingsmogelijkheden zijn legio: dorpels en lintelen, deuromlijstingen en trappen, keukentabletten en massieve wasbakken, douchebakken, schouwen, zuilen, beelden, ...

HET BOURGONDISCH HUIS draagt authenticiteit en vakmanschap hoog in het vaandel: het is de ideale partner voor ambachtelijke maatwerk in blauwsteen,witsteen en marmer.

Wij verzagen ook alle natuursteen: Oude Bourgondische natuursteen, oude arduin verzagen wij tot legklare dallen. Deze kunnen eventueel nog worden verouderd om terug de oude patina te bekomen.

HET BOURGONDISCH HUIS werkt ook nauw samen met vele organisaties en architecten die instaan voor de heropbouw, renovatie en restauratie van oude monumenten of historische gebouwen. Door onze gespecialiseerde vakmensen kunnen de meest uiteenlopende en moeilijkste stukken worden bijgewerkt of worden nagemaakt.

Door onze jarenlange ervaring met oude bouwmaterialen, zijn wij voor u ook de ideale partner in het adviseren en zoeken naar al uw gewenste oude materialen :

Wij beschikken over een grote kennis van :

  • Oude Bourgondische dallen, oude kerkvloer, oude arduin,...
  • Oude schouwen
  • Gietijzeren radiatoren
  • Oude drinkbakken, oude putdeksels
Ligging Contacteer Ons Sitemap
©Het Bourgondisch Huis NV