het bourgondisch huis, arduin witsteen marmer, keukens schouwen trappen vloeren, winkelomheide 223/B 2440 Geel, 014868441

Keramiek

Wat is een Keramiek werkblad?

Een Keramiek werkblad is gemaakt van 2 of 3 dunne lagen keramisch materiaal. Keramiek is een van de beste materialen die u in uw keuken kunt hebben. Het materiaal bestaat uit 1 centimeter dik keramisch plaatmateriaal dat samen met klei en kleurstoffen word geperst en gebakken. Keramisch materiaal is hardgebakken en heeft daardoor prima eigenschappen. Keramieken aanrechtbladen hebben een moderne, strakke uitstraling wat schitterend staat in een design keuken. Toch zijn de prijzen best betaalbaar waardoor het ook voor de kleinere budgetten een prima oplossing is.

Voordelen van een Keramiek werkblad

De eigenschappen van werkbladen van Keramiek zijn verbazingwekkend. Het materiaal is bijzonder hard waardoor u hete pannen of schalen er direct op kunt plaatsen. Het is daarnaast ook erg krasvast dus u kunt best een keertje uitschieten met het mes. Door de homogene, niet poreuse toplaag is intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Het is het enige materiaal waar u ťcht onbezorgd op kan koken. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is dit stuk high-tech materiaal ook nog erg licht van gewicht. Dit is handig bij de installatie en verminderd het risico op beschadiging fors.

Onderhoud van keramiek

Keramiek is onderhoudsarm, hygiŽnisch en vlekbestendig. Gebruik echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Een keramiek werkblad is hard kan mag ik er dan ook op snijden?

Wij adviseren wel het gebruik van een snijplank. Het gebruik van een snijplank beschermt uw messen omdat uw werkblad veelal harder is als het mes. Is er eenmaal een kras ontstaan dan is deze niet meer te verwijderen.

Nadelen van een Keramiek werkblad

Als u wilt combineren met vensterbanken en achterwanden is dat een zeer kostbare zaak. Door de opbouw van dunne lagen en de hardheid kan een vensterbank in tegenstelling tot bijvoorbeeld graniet niet goed afgewerkt worden aan de voorzijde. Alles moet dan speciaal in het verstek gemaakt worden.
Ligging Contacteer Ons Sitemap
©Het Bourgondisch Huis NV