het bourgondisch huis, arduin witsteen marmer, keukens schouwen trappen vloeren, winkelomheide 223/B 2440 Geel, 014868441

Wandtegels


Hollandse Witjes

hollandse witjes wandsteen

Witjes zijn replica's van Nederlandse wandtegels zoals die honderden jaren geleden gemaakt werden. Er was bloeiende tegelcultuur in Nederland en de 'witjes' werden op grote schaal verwerkt in het interieur.
Bijzonder aan de witjes is de subtiele kleurschakering die je binnen één baksel aantreft. Behalve de bijna zuiver witte tegels zijn er tegels die neigen naar roze , blauw, groen of grijs. Op een groter oppervlak zorgt dat voor een levendig effect. Die oude tegels waren bovendien gecraqueleerd en voorzien van 'puntjes'. Zij zijn als het ware een van de kenmerken van authenticiteit.
De wandtegel die wij aanbieden kunnen wij in verschillende uitvoeringen leveren:

  1. in één kleur, of met kleurschakeringen
  2. met/zonder craquelé

Zelliges

zelliges wandsteen

In Marokko kan je er niet naast kijken, overal zie je ze: de wandtegels ZELLIGES. Deze Marokkaanse ZELLIGES worden gemaakt in de streek van de stad Fez en zijn vervaardigd uit terracotta.
De terracotta wordt na een eerste bakproces geëmailleerd om vervolgens nog 1 maal gebakken te worden. Na productie wordt de zijkant met een scherp bijl schuin gekapt: zo kan men ZELLIGES met een smalle voeg plaatsen.
De artisanale uitstraling van de ZELLIGES is heel duidelijk te zien: geen enkel tegeltje is hetzelfde. Mediterrane nonchalance die je doet dromen van de Marokkaanse zon!

Ligging Contacteer Ons Sitemap
©Het Bourgondisch Huis NV